szegilong

Ki ne hallott volna még kis hazánkban a szépséges Tokaj-Hegyaljáról és annak páratlan gazdagságú borvidékéről, amely már nagy költőket is megihletett?

Tokaj-Hegyalja 1737 óta büszkén viseli a világ első zárt borvidéke címet. A térség a Zempléni-hegység déli-délkeleti lábánál terül el és 2002-óta az UNESCO világörökségi listáján szerepel, a helyek és egyben Szegilong lakosainak nagy örömére.

A hegyaljai települések között Szegilong is megtalálható, Szegi és Olaszliszka közös szomszédjaként ahol ugyancsak nagy népszerűségnek örvend a szőlőtermesztés és a borászat. A szegilongi programok között gyakran szerepelnek különféle borkóstolási lehetőségek, amely alkalmakkor szívesen látunk minden kedves látogatót!

Szegilong és Tokaj-Hegyalja

  • Településünk a Hegyalja egyik legfestőibb terültén található, Bodrog folyó kanyarulatában. Ez a vadregényes világ minden évben várja új és visszatérő látogatóit.
  • Bodrogzug néven ismert a Szegilong mellett található 5000 hektárnyi csodálatos élővilág, amely vendégeink felfedezésére vár. A terület érintetlen ősállapotában várja a kalandorokat. Látogatásuk során megcsodálhatják azt a tavakkal, lápokkal és különböző vizes élőhelyekkel tarkított vidéket.

Szegilong és a Bodrogzug

  • A híres Bodrogzug 1986-től Természetvédelmi, 2002-től pedig Világörökségi területként ismerik a természetjárók.
  • Egy 5 km, ill. egy 9km hosszúságú turista útvonal is várja a barangolni vágyó természetbúvárokat, amelyet végigjárva felfedezheti a Bodrogrug csodálatos növény- és állatvilágát.

A kanyarós Bodrog

  • A Szegilong alatt húzódó Bodrog kiváló horgászati lehetőségeket nyújt a horgászás szerelmeseinek.
  • Kapitális fogásokban lehet itt szerencséje minden horgásznak, a folyó gazdag élővilágának köszönhetően.