Köszöntjük kedves látogatóinkat Szegilong község honlapján!

Településünket bemutató weboldalukat egy kis kedvcsinálásképpen hoztuk létre az utazás szerelmeseinek, hogy megismerjék Szegilong község és a Bodrogzug varázslatos világát. Reméljük, hogy személyesen is ellátogatnak hozzánk, hogy a nálunk eltöltött időre kellemes kikapcsolódásként emlékezzenek vissza, amely során rengeteg gyönyörű élménnyel lettek gazdagabbak.

Arra törekszünk, hogy a festői környezet és a változatos szegilongi programok időről időre visszacsábítsák vendégeinket. Tekintsenek bele Önök is a szegilongi turizmus színes világába! Szeretettel várjuk új és visszatérő vendégeinket!

Szegilong és a Bodrog
Községünk szépséges látképébe tartozik Tokaj-hegyalja kanyargó folyója a Bodrog. Hosszú évszázadok során a folyókanyarulat itt meredekre és szakadékosra mosta a partvonalat, amelynek látványa megragadja az idelátogató tekintetét. A Brodrogzug azonban nem pusztán csak szépségéről ismert, hiszen nagyszerű horgászati lehetőséget nyújt profi és amatőr horgászok számára egyaránt.

Szegilongi turizmus és tájház
2007-ben Európai Uniós támogatásoknak köszönhetően épült fel Szegilong község büszkesége, a borház és a turistaház jelleget ötvöző tájház. A ház korabeli bútorai különleges hangulatot kölcsönöznek a belső térnek, ahol egy működő kemencében még süthetnek is a látogatók, de ha éppen bográcsozni támadna kedvük, arra is van lehetőség a tájház udvarában.

Vendégeinket igény szerint borkóstolóval várjuk és a hagyományőrző turistaház teljes összkomfortot biztosít megfáradt látogatóink számára. A ház földszinti szobáiban 3-4, az emeleten található szobákban 5-6 személy számára biztosítunk szálláshelyet.

Szegilong varázslatos, békés kis falu, ahová tavasszal is érdemes ellátogatni, amikor kivirágoznak a község hosszú utcáját övező díszszilvafák!

Tájház5      IMG_6039