tájházSzegilong település semmivel sem összehasonlítható világa számos látványossággal és programmal várja a látogatókat, akik felfedeznék vagy visszatérnének ebbe a mesés faluba és környékére.

Szegilong település tájháza
A megfáradt utazókat egy különleges hagyományőrző turistaház várja, mely magába ötvözi a tájház és a vendégház funkciót. A ház egy nyerte Európai Uniós pályázatnak köszönhetően 2007-ben épült fel. A koraibeli bútorok különleges hangulatot kölcsönöznek az épület belső tereinek. A földszinti szobákban 3-4, az emeleti szobákban pedig 5-6 személy szállásolhatja el magát kényelmesen, teljes összkomfortban.

 

A házban működő kemence remek sütési lehetőséget nyújt a kísérletező kedvű vendégeink számára, de ha bográcsozni támad kedvük, arra is van lehetőség a tájház udvarában.

Szegilong és a Bodrog part
Mind a természetbúvárok, mind a horgászat szerelmesei számára kincsekben gazdag terület a Bodrog part Szegilong település lábánál. A természetjárókat Ökoturisztikai Látogatóközpontunk is szeretettel várja, miután megismerkedtek a Bodrogzug csodálatos állat- és növényvilágával. Ez a terület nem pusztán csak azért különleges, mert 1986-tó Természetvédelmi és 2002-től pedig Világörökségi terület, hanem mert páratlan szépségű, érintetlen, lápokkal, tavakkal tarkított vidéke felejthetetlen élményt nyújt minden látogató számára.

Szegilong és története
A történelem kedvelőinek is számos érdekes információt tartogat Szegilong Millenniumi Emlékparkja, ahol a turisták megismerkednek településünk helytörténetével, színes múltjával a 15. századtól egészen napjainkig bezáróan. Kis községünk nem csak Emlékparkjával büszkélkedhet, érdemes meglátogatni Szegilong két (katolikus és református) templomát is.

Millenium Park

A park 2000-ben, az államalapítás milleniumán létesült, és 2012-ben kiegészült egy faszerkezetű pihenő pavilonnal, mely kellemes megálló helye a kerékpáros és más turistáknak. A pavilon mögötti parkban helyezték el a ,,mesélő padokat”, melyeken üldögélve Szegilong történelmének izgalmas részleteivel ismerkedhetünk fotók és leírások segítségével.

IMG_6117 IMG_6108